2021/03/31

Zettai BL ni Naru Sekai Vs Zettai BL ni Naritakunai Otoko - Live Action Drama [18+]

 

Sziasztok!

A napokban egy újabb shounen ai mangához kapcsoló live action drama lett elérhető, gondoltam kanyarítok neki egy rövid figyelemfelkeltő posztot. ^^

 

A Zettai BL ni Naru Sekai Vs Zettai BL ni Naritakunai Otoko, angol fordításban rövidebb címén a A Man Who Defies the World of BL egy rövid részekből álló paródia egy srácról, aki egy BL (Boys'Love) univerzumban éli mindennapjait.

 

Egyetemista főszereplőnk neve Mob (mob kifejezés anime/manga értelemben olyan karaktert jelöl, aki  a háttérben mozog és gyakorlatilag semmilyen szerepe nincs a történetben), aki egy nap rájön, hogy egy yaoi világban él. Körülötte sorra születnek a fiú-fiú románcok, a legnagyobb klisés yaoi jelenetek közepette: a rosszfiú beleszeret az ártatlan nebáncsvirágba, a mosolygós megmelengeti a mogorva szívét, egy páros részegen egy love hotelben köt ki és stb., közben pedig ott van a tök átlagos kinézetű Mob, aki igyekszik minden ilyen szituációt elkerülni. Gyakorlatilag az egyetlen normális embernek tartja magát a kis világában, aki a lányokat szereti, épp ezért konkrét stratégiája van arra, hogy meneküljön el a veszélyesnek tartott helyzetekből, amelyek könnyen romantikába csaphatnak át. Közben pedig próbálja az öcsét is biztonságban tartani, már amennyire lehet.

 

A mangával már találkoztam korábban, de sok figyelmet nem szenteltem neki. Elég rövid, pár kockás képsorokból álló fejezetekből tevődik össze a történet, ami nem is annyira összefüggő még az elején. Egyszer talán ráveszem magam, hogy végig olvassam, de a grafika nem győzött meg annyira, hogy érdekeljen.

A live action dráma azonban elkapott. :D Vannak benne túlzások, nem véletlen írtam, hogy paródia. De ha az ember ismerős  a yaoi  mangák világában, akkor minden eltúlzott klisés jeleneten szakadni tud a nevetéstől. Mob-kun taktikázása is nagyon vicces, főleg hogy miközben igyekszik megúszni, hogy felkeltse bármilyen srác figyelmét, úgy hozza össze maga körül az embereket. xD
Gondolom ugyanezt látnám a mangában is, de ahogy korábban írtam, az nem fogott meg, míg a sorozat dinamikája visz magával. Az opening pedig annyira gagyi, hogy az már jó :D Komolyan fülbemászó a dallama x)

 

Bár azt írtam Mob-kun "yaoi világban él", igazából egy shounen ai sorozatról van szó, tehát semmi extrém szexuális nem történik benne. Egy csók, ami maximum elcsattan, a többit pedig eltakarja a jótékony félhomály vagy paplan éppenséggel, tehát semmi vad dologra nem kell számítani. Legalábbis azok alapján, amit eddig láttam.

A sorozatból 4 rész angol felirattal már elérhető. Ha vágytok valami könnyed kikapcsolódásra, akkor nyugodt szívvel ajánlom.

Link az 1. részhez:
https://www.dailymotion.com/video/x808wz2

 

Köszönöm, hogy velem tartottatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése