2021/03/11

Omegaverse - Manga ajánló [18+]

 

Sziasztok!

Előző posztomban, arról írtam mi is pontosan az az omegaverse, milyen a világfelépítése, kik népesítik be, mit lehet várni egy ilyen univerzumtól.

Most pedig összeszedtem nektek azokat a mangákat, manhwákat, amelyeket ajánlok nektek a témában. Személyes kedvenceim, remélem kedvet kaptok az elolvasásukhoz és találtok köztük olyat, amit ti is kedvencé tudtok avatni.  

Mivel ez egy fiú&fiú szerelemmel foglalkozó poszt, akit zavar az ilyesmi, kérem ne is olvassa tovább, saját és mindenki más lelki békéjének érdekében.  Köszönöm! ^^

Az itt ajánlott mangák 18+ kategóriába tartoznak - néhány kivételével -, ennek fényében döntsetek az elolvasásuk mellett.

Ha esetleg nem olvastad a korábbi posztom a témában, itt el tudod érni:

Omegaverse - Az új yaoi univerzum

 


 
Hasumi Hana: Pendulum - Juujin Omegaverse
befejezett

Ebben a fantasy világban az emberi alfák közül is kiemelkednek az állatemberek (manbeasts), akik külsőre magukon viselik egy állat - farkas, róka, mosómedve stb. - jegyeit, de emellett úgy járnak, beszélnek, öltözködnek, mint az emberek. Állatemberek csak emberi omegától születhetnek, akiket háremszerűen elzárva tartanak a  klánjuk területén.
Érdekes fantasy világ, sok imádni való szőrmókkal, és egy nagy szerelemmel. Az omega Kai kitartása lenyűgöző, az alfa Ruado pedig igazi védelmező.
Nekem ez volt az első omaga történetem, és kilóra megvett magának. ^^
A történetnek pedig folytatása is készült, ami a korábban két mellékszereplő, omega Daato, és az alfa Juda történetét meséli el, ez a Remnanto - Kemonohita Omegaverse. Daato és Juda kapcsolata nagyon faramucin kezdődik, rengeteg nehézséget és hazugságot kell legyőzniük, mire elfogadják és szeretni tudják egymást és két tündéri kölyök szülei lehetnek. *-* Kettőjük kapcsolata eddig hat kötetet csalt elő a mangakából, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy még mire jutnak a későbbiekben.

 

 
Sachimo: Kashikomarimashita, Destiny
befejezett

Toujou Aoi egy gazdag család örököse, szülei azonban meghaltak, mostohaanyja pedig arra kényszeríti, hogy hagyja el a házat. Vele tart a komornyikja, Miyauchi is. Együtt lelnek menedékre a Saionji házban, ahol a családfő Aoi szüleivel való régi gyerekkori barátságra hivatkozva befogadja a fiúkat és munkát ad nekik. Az egyetlen gond, hogy Saionji házban mindenki, még a szolgák is alfák, míg Aoi omega, Miyauchi pedig béta. Az örökös Saionji Jirou pedig egyáltalán nem örül a jelenlétüknek, pedig Aoi nagyon is sokat érezz a másik fiú iránt. Közben pedig a háttérben a komornyik Miyauchi és a szintén komornyik alfa Kudou között is alakulni kezd valami.
Jirou és Aoi története mondhatni a megszokott alfa-omega páros történet, Miyauchi és Kudou sztorija azonban messze túl mutat a szokványoson, hisz az egyikük béta, a másik pedig alfa, így dupla annyi nehézséggel kell szembe nézniük. Ráadásul családi titkok és régi összefonódások is derülnek ki a négy kötet alatt. Izgalmas történet, gyönyörű grafika.

 

 
Ichinashi Kimi: Sayonara Apha
befejezett

Chika úgy éli az életét, mint egy igazi alfa, ő a gimi legnagyobb sztárja. Egészen addig, amíg véletlenül nem találkozik az alfa Harukával, akit a sors rendelt arra, hogy a párja legyen, és így Chika rájön, hogy igazából omega. Csak egy a bökkenő: Haruka még csak általános iskolás, és egyáltalán nem érti helyzetet, de azt ő is érzi, hogy Chikával összetartoznak.
Pánikra semmi ok, a korkülönbség ellenére nem történik semmi pedofil a történetben. Igazából szép példája annak, hogy ha az ember igazán szerelmes, tud várni a másikra, pontosan ahogy Chika is teszi és kitart a végsőkig. Közben pedig rengeteg vicces szituáció akad, és egy mérges anyós, aki nem akarja elfogadni, hogy az ő kicsi fiát ilyen korán "elvegyék" tőle. 

 

Haruta: Unmei no Tsugai ga Omae da Nante
befejezett

Shishikura Yuu omega minden vágya, hogy végre ő is megházasodjon és családja legyen, így sokszori kudarcba fulladt próbálkozás után jelentkezik a Sorsvadász Generátor rendszerébe, hogy megtalálják a neki a tökéletes partnert. Közben a cégénél kezd dolgozni Kotani Haruto, akit az általános iskolában folyton zaklatott. Kotani egészen jóképű lett, egy véletlenül együtt töltött éjszaka során pedig kiderül, hogy igazi alfa. De miközben a munkahelyükön majd megeszik egymást, megérkezik a Sorsvadász Generátor válasza. Szerintük a  tökéletes partner Shishikura számára nem más, mint Kotani.
Jó kis viták, jó kis békülős szex, kedveltem a páros dinamikáját.

 

Kaoru Iwamoto, Yukimura Kanae: The Alpha's Bride
folyamatban

Emori Riku középiskolás tanuló, akit úgy neveltek, hogy igazi alfa. A Shutou család partiján azonban olyasmit tapasztal a testén, amit egyáltalán nem lenne szabad. A megmentésére pedig nem más siet, mint a gazdag család feje, Shutou Keiki, aki benne látja meg a sors által neki rendelt omegát. A férfi ezek után mindenestül magának akarja a fiút.
Gyönyörű a grafikája, Keiki pedig egyből levett a lábamról. Olyan a kisugárzása, mint Asami Ryuichinek a Finder sorozatból.

 


Sakurai Nanako: Boku no Omega yo Samenaide
befejezett

Ao 90%-ban béta, 10%-ban omega. Vágyik arra a kapcsolatra, ami egy omega és alfa között lehet, de közben élvezi a béta lét megszokott mindennapjait. Egy nap azonban megmenti az alfa Reiji életét, a férfi pedig felébreszti benne azt a 10% omegát.
Szokványos történet, de egyszer érdemes elolvasni. Boncolgatja a kérdést, hogy mennyire érdemes omegává válni, és lehet-e így teljes életet élni.

 

 


Hinohara: Ouchi e Kaerou:Neko Mimi Omegaverse
folyamatban

Ebben a történetben az omegáknak macskákhoz hasonló bolyhos fülük és farkuk van.
Shiina és Aoi alfa-omega párt alkotnak, akik boldogan élik életük kicsi fiúkkal Noellel. A történet során kiderül, hogyan találkozott Shiina és Aoi, míg a jelenben Noel lassan megtanulja mit jelent omegának lenni egy olyan világban, ahol csak rabszolgának tartják őket.
Vannak szomorú és drámai jelenetek, de ezt szerencsére ellensúlyozza a kis család meghitt pillanatai. Noel pedig egy igazi tündérbogyó. *-*

 

 


Enuoka Yochi: Kiss wa Tsugai ni Hizamazuku
folyamatban

Bár a Sors által elrendelt pár szinte csak legenda, az alfa Iori mégis hisz benne, hogy egy nap megtalálja. És össze is fut vele az iskola folyosóján,  az omega Leo azonban egyáltalán nem hisz ebben a "baromságban". Iori azonban nem tágít, és mindent megtesz, hogy megszerettesse magát a másik fiúval, mert érzi, ők ketten összetartoznak.
Szeretem a kitartó, cuki seméket, Iori pedig tökéletesen az, miközben Leo igazi kis cafka, aki egy idő után magam sem érti, hogy érdemelhetne meg egy ilyen jó embert, mint Iori. Annyira várom, hogy végre összejöjjenek! 

 


Tokishiba: Alpha ga Alpha wo Daku Houhou
befejezett

Ruca és Leo egy host klubban dolgozik, amelyik kifejezetten csak alfákat foglalkoztat.
Egy nap az egyik ügyfél Rucát és Leot is kibérli, majd arra kéri őket, hogy egymással szeretkezzenek. De vajon működhet a dolog két alfa között? Főleg ha kiderül, hogy az egyikük nem csak szakmai érzéseket táplál a másik iránt?
Alfa&Alfa párosítás nagyon ritka, valamiért nem merik bevállalni a mangakák, pedig igazán vérpezsdítő.

 


To Jun Id: Dear Benjamin
folyamatban

Isaac egy virágüzletet vezet San Diegoban, amit egy nap meglátogat a veszélyes fegyverkereskedő Felix. Bár Isaac ügyetlenül szolgálja ki a férfit, Felix mégis mindennap visszatér, egyre jobban kimutatva érdeklődését Isaac iránt. De rá kell jönnie, hogy Isaac sokkal titokzatosabb személyiség, mint azt elsőre hitte. Vajon ki igazából a virágkötő és kinek szólnak a képeslapjai, amelyek mindig Kedves Benjamin megszólítással kezdődnek?
Akciódús koreai manhwa, csupa színesben. 

 


Jung Seokchan: Unromantic
folyamatban

Egy gazdag domináns omega és egy idióta egyetemista alfa története. Hyun-ohnak cikket kellene írnia a Shunghwa csoport fiatal elnökéről, ehelyett az omega férfi egyszerűen az ujja köré csavarja és Hyun-oh teljesen belehabarodik.
Rengeteg vicces és abszurd helyzet, sok erotikus jelenettel fűszerezve. Hyun-oh néha már annyira naiv, hogy az fáj, de csak röhögni lehet szerencsétlenen. xD
Szintén koreai manhwa.

 

 

Hijiki: Kiraide Isasete
befejezett

Koga Naoto egy omega, akit megerőszakoltak az alfa osztálytársai és terhes lett. Azóta gyűlöl minden alfát. Egyedül neveli tündéri kislányát, aki élete fénypontja, és tökéletesnek érzi az életét, hogy csak így ketten vannak. Aztán egy párkeresős partin találkozik az alfa Tsuchiya Hazukival, aki meglátja benne a lelki társát, és szeretni akarja minden áron.
Az erőszak nagyon durva története ez a manga, még jó hogy megjelenik Hazuki, aki bizonyítja, hogy még léteznek jó emberek a világban. Naoto kislánya pedig olyan édes, hogy arra szavak nincsenek. A legjobbat akarja az ő papájának és mindent meg is tesz érte.

 


Sakyo Aya: Takane no Hana wa Chirasaretai
befejezett

Yukishita Hana egy kávézóban dolgozik, ahol állandó vendég egy arrogáns alfa, Renjaku. Senki sem tudja, hogy Hana igazából omega, és teljesen bele van esve Renjakuba. Aztán,mikor 26 évesen először elszabadulnak a  feromonjai, Renjaku lesz pont az, aki a segítségére siet.
Annyira örültem, mikor a kedvenc mangakám kijött egy omegaverse történettel! Imádom, imádom!

 


Tokita Honoji: Omea no Koi wa Ore no Mono
befejezett

A judo klub kapitánya, omega Mochizuki és a karate klub kapitánya, alfa Ishio folyton veszekednek. Aztán Mochizuki rájön milyen könnyű zavarba hozni Ishiot és ezért folyamatosan olyan szituációkat generál, hogy pirulásra késztesse a fiút. Csak arra nem számít, hogy nem csak Ishio, de ő is egyre többet kezd érezni.
Csupaizom fiúk és a nagy szerelem szépségei. Nagyon jó kikapcsolódás volt olvasni. ^^

 

 


Fuyu Nastushita: Okusama wa Alpha
befejezett

Ismét két alfa története, ezúttal azonban olyan világban, ahol az alfák is eshetnek teherbe. Takaomi és Kazumasa két gazdag család szövetségeként lettek összeházasítva, de ezzel nincs is problémájuk, mert kezd köztük alakulni a romantika. Amit viszont nem tudnak eldönteni, ki vállalja a gyerekszülést? Itt már csak egy párkapcsolat - és szexterapeuta segíthet.
Ötletes történet. Jó volt látni, hogy a fiúk végül megtanulnak kompromisszumot kötni. 

 

 
Ichikawa Ichi: Tadaima, Okaeri
befejezett

Egy kis család mindennapjai, szomszédokkal, rokonokkal és a barátokkal. Semmi erotika vagy dráma, csak sok-sok cukiság és szívmelengető pillanat. ^^



Yotsuashi: Boku No High Spec Kareshi-sama
befejezett

Yokomichival mindig szakítanak az alfa pasijai, mikor kiderül, hogy az ágyban ő akar lenni a seme. Yokomichi azonban sosem kesereg sokáig, nem tesz le arról, hogy egyszer "Gazdag Alfa Feleség" legyen. Hamarosan meg is találja következő célpontját a cég fiatal elnökének a személyében, ahol dolgozik. Már csak az a kérdés, hogy az Elnök hajlandó-e szerepet cserélni a négy fal között.
A világ elégé szürreális, főleg mikor kiderül, hogy az Elnök házi kedvence egy bika, ami még repülni is képes. xD De mindenképp vicces, és mivel ez sem a megszokott Omega&Alfa páros, érdekes volt látni, hogy oldják meg a dolgokat.

 


Nagatsuki Hakka: Unmei no Kisu wa Oazuke
befejezett

Nanao eszkort omegaként dolgozik egy éjszakai bárban, és egyáltalán nem tesz lakatot a szájára, ha egy arrogáns alfával találkozik, aki ki akarja használni őket. Így osztja ki Arisa Keijit, az egyik új vendégüket, de amikor véletlenül megérinti, azonnal megérzi a köztük lévő kapcsolatot és gyorsan elmenekül. Keiji belátja a hibáját, és ismét elmegy a bárba, hogy bocsánatot kérjen, ami már eleve megdöbbenti Nanaot. De hiába alakul közöttük valami, Nanao nem akar egy alfa tulajdona lenni.
Jó kis romantikus történet. A végén van csak egy hangyányi dráma, inkább az erotikára megy rá a történet.

 

 
Kusabi Keri: Kurui Naku No Wa Boku No Ban
befejezett

Takaba Keisuke olyan alfa, aki utálja az omegákat. Az új munkahelyén azonban szembesülnie kell vele, hogy a főnöke egy omega, aki a testét sem szégyelli bevetni, hogy jó üzletet kössön. Takabanak döntenie kell, hogy ott hagyja az állást, vagy marad és megpróbál más szemmel nézni a főnökére.
A történetnek folytatása is van, Kurui Naku No Wa Boku No Ban Beta címen, ahol a korábban mellékszereplő béta Utou és az omega Sasabe Sumito kapcsolatát követhetjük nyomon.
Személy szerint nekem a folytatás jobban bejött, de érdemes az elsővel kezdeni, hogy egyes viszonyok tiszták legyenek.

 

 


Tobidase Kevin: Abarenbo Honey
befejezett

Kuma-chan igazi badass omega, verekszik, kerüli az iskolát, nem foglalkozik semmivel. Nagy ellenfele Hachi, egy yakuza alfa fia, akivel ha összeakad, mindig harcolnak. Nem történik ez másképp a sztori elején sem, csak hogy Kuma-chan előtte elfelejti bevenni a gyógyszereit, és a feromonjai elszabadulnak. Hachi véletlenül megharapja, így a két fiú már egy párt alkot, akar akarják ezt, akár nem. Még szerencse, hogy az elkeseredett Kuma-chan látványa, a mindig komor Hachi szívét is megmelengeti és szépen egymásba szeretnek.
Igazi vicces yakuza sztori, amit végig kísér a medve-méh-méz szójáték (Kuma -medve, Hachi - méhecske). Részemről sokat nevettem rajtuk. Érdemes a folytatásokat is megnézni majd. A Kakurenbo Honey manga Hachi csoport egyik emberérre, az omega Hanasaki Mitsuro és egy másik yakuza csoport fiatal alfa örökösére koncentrál. A harmadik részben, az Amaenbo Honey-ban pedig a gyerekeik kapcsolatát ismerhetjük meg.

 

 


Sunako: Totsugimasen Kara!
befejezett

Itsukit, a frissen végzett gimnazistát elküldik a szülei, hogy szolgáljon a gazdag Tenmei család otthonában. Megérkezve azonban azzal kell szembesülnie Itsukinak, hogy igazából egy versenyre nevezték be, ahol a győztest az a megtiszteltetés éri, hogy a Tenme-ház örökösének felesége lehet.  Itsuki menekülőre fogja a dolgot, de összeakad a Jinnel, a fiatal örökössel és egyből összevesznek. Itsuki annyira felhúzza magát, hogy kitalálja: ha törik, ha szakad, megnyeri a versenyt, a házasság után pedig szépen elválik és viszi a vagyon felét. Nem számol azonban azzal, hogy a versenyzők mi mindenre képesek a győzelemért, és hogy Jin, aki mindennap ugratja valamivel, igazából nagyon is kedves tud lenni.
Shounen ai történet, szóval mentes a nyílt erotikától, egy csók ami maximum megesik, de nagyon aranyosak a szereplők és jó a cselekménye.

 

 


Esui Mitsuru: Megumi and Tsugumi
folyamatban

Megumi olyan alfa, aki megveti azokat az alfákat, akik bántanak másokat - főleg omegákat - az erejüket kihasználva. Nem fél verekedni is ez ügyben. Egyik megmentési kísérlete során pedig összeakad  Tsugumival, aki olyan omega, aki nem használ gyógyszereket, mert abban hisz, hogy "willpower"rel is képes legyőzni a  feromonjait. Egy vascsővel járja az utcákat, hogy elintézze azokat az alfákat, akik más omegákat bántanak. Megumival azonban nem tud mit kezdeni, nem érti a logikáját, ezért elkezd mindennap a nyakára járni, hogy végre okot találhasson arra, hogy megverje. Ehelyett azonban vonzódni kezd hozzá, ahogy Megumi is egyre többet kezd érezni a fiú iránt.
Eddig három kötetet ért meg a kapcsolatuk és remélem még nincs vége, mert van hova fejlődniük. Megumi hamar rádöbben az érzéseire, de Tsugumi annyira idióta, hogy neki még mindig időre van szüksége. x) Gimis történet szülőkkel, haverokkal, ellenségekkel és persze szerelmi riválisokkal. 

 

Ezek a történetek mind elérhetőek angol fanfordításban a neten, talán már magyarul, de bevallom ez utóbbival nem vagyok 100% tisztában. 

Remélem tudtam újat mutatni, és találtok olyat, amit szívesen fogtok olvasni.
Az biztos, hogy mindennap kerülnek fel új fordítások, amiket érdemes időről időre átböngészni, a paletta folyamatosan frissül. :)

Köszönöm, hogy velem tartottatok!


4 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ajánlót találtam magamnak újdonságokat. Remélem lesz még ilyen ajánlód, mert nagyon jól sikerült. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Örülök, ha találtál :) Biztosan, ha eszembe jut jó téma, akkor lesz hozzá ^^

      Törlés
  2. Sziasztok:)
    Új vagyok ezekben a témákban de esetleg valami megtalálható online is?
    Boldog új évet!^-^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Persze, ezek amiket a listában ajánlottam, mind megtalálhatóak angol fanfordításban az interneten. https://mangago.me/ és https://myreadingmanga.info/ oldalakon szoktam böngészni.
      Boldog Új Évet! :)

      Törlés