2020/08/16

Bboong Bbang Kkyu: 과호흡 (Hyperventilation) [18+]

 
 
Kiadó:  D&C MEDIA
Magyar megjelenés: -
Oldalszám
: 178
Formátum
: puhatáblás
Sorozat
: -
Beszerezhetőség: -

Eredeti cím és megjelenés:
과호흡 (Hyperventilation), 2017

Az előző bejegyzésemben írtam egy rövid összegzőt a webtoon megjelenési formáról - bejegyzést ide kattintva olvashatjátok el - , és ennek kapcsán hoznék is most gyorsan egy ismertetőt a yaoi műfajon belül.


Bboong Bbang Kkyu munkája egy mindösszesen hat fejezetből álló koreai manhva, ami 2017-ben jelent meg webtoon formában, majd 2018-ban a sikerre való tekintettel megjelent nyomtatott formában is, de sajnos csak koreaiul. 2019-ben történetből mini sorozat is készült 6 résszel, amelyek egyenként 3 perces kis szösszenetek. A kettő - manhva és anime - teljesen ugyanaz, semmit sem hagytak ki a készítők.

A történet főhőse Myeongyi, aki épp gimis osztálytalálkozóján vesz részt. Sosem volt jóban senkivel az osztálytársai közül, egyedül azért vesz részt az eseményen, hogy láthassa régi gyerekkori szerelmét, az osztályelnök Seonho-t, aki iránt még mindig gyengéd érzéseket táplál. Mikor egy kis magányra vágyva Myeongyi elhagyja a helyiséget, és kint rágyújt, nagy meglepetésére Seonho követi őt és beszédbe elegyedik vele. Felidéződik pár gimis emlék, majd Seonho közli, hogy mindig is tudta, hogy Myeongyi szerelmes belé és most ha akarja bármit kérhet tőle. A páros rövidesen egy hotelszobában köt ki, ahol szenvedélyesen együtt töltik az éjszakát.

A történet pofon egyszerű, nem akar nagy világmegváltást, az ember mégis izgul, hogy vajon a páros együtt marad-e. Vajon Myeongyi és Seonho csak a pillanatnak élve cselekszik, vagy Seonho viselkedése mögött tényleg több van, mint azt elsőre hinnénk?

Nem akarom lelőni a poént, mert én tényleg izgultam rajta, és szerintem megéri végig nézni. :D Én nagyon bírtam a két szereplőt, a történetet is, olyan amit szívesen olvasok és nézek meg újra és újra. ^^

A rajzolás nekem nagyon tetszett. Szokni kell, hogy a japán mangákhoz képest valahogy sokkal kockábbak a figurák, de szerintem pont ettől lesznek életszerűbbek is. Ebben a történetben a seme és uke karakter szintén egyből elkülöníthető egymástól, de azért nem kell attól félni, hogy Myeongyi kislánynak tűnik. Még csak feminim megjelenésűnek sem mondanám, egyszerűen kisebb testfelépítésű.
 
Szokatlan volt még a korai szinkron, de csak azért, mert japánhoz képest olyan ritkán hallja az ember lánya, ha nem ahhoz van szokva, hogy koreai filmeket, animéket nézzen.
 
Arra tessék felkészülni, hogy a szex elég nagy részt kivesz a történetből, tehát erősen 18+.



A webtoon itt érhető el angol fordítással:
 
Magyar fordítást illetően a yaoiorden.hu vette szárnyai alá, ott regisztrációt követően tudjátok elolvasni:
 
Itt pedig a sorozatot tudjátok megtekinteni magyar felirattal:

Nagyon ajánlom a yaoi műfaj szerelmeseinek. Remélem mindenképp adtok majd neki egy esélyt! :)

Köszönöm, hogy velem tartottatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése