2020/08/12

Hinako Takanaga: Awkward Silence 1. [18+]


 
Kiadó:  SuBLime
Magyar megjelenés: -
Oldalszám: 200
Formátum: puhatáblás
Sorozat: Awkward Silence 1.
Beszerezhetőség:
Bookdepository-n rendelhető

Eredeti cím és megjelenés: 不器用なサイレント 1., 2012

 

Hinako Takanaga mangaka a méltán híres The Tyrant Falls In Love című mangasorozatának köszönhetően népszerű yaoi körökben, de most nem erről a történetéről szeretnék mesélni nektek. Hanem az Awkward Silence című sorozatról, ami egy kevésbé ismert yaoi sorozat, pedig véleményem szerint megérdemli a figyelmet.

Az Awkward Silence az első yaoi mangáim egyike volt, online olvastam el az akkor elérhető és

lefordított fejezeteket. Ma pedig, hála a bookdepository.com-nak és akcióinak, beszereztem az első kötetet és a többi is tervben.^^

A történet főhőse Satoru Tono gimnazista fiú, akinek az arcán semmilyen érzelem nem jelenik meg, nem tudja kifejezni magát másoknak, keveset is beszél, mindenki túlzottan zárkózottnak és magának valónak tartja. Ezért lepődik meg Satoru, hogy történetünk legelején, Keigo Tamiya, az iskola népszerű baseball játékosa, akibe Satoru titkon régóta szerelmes, őt megelőzve szerelmet vall neki és megkéri, hogy járjon vele. Még szerencse, hogy Satoru képes kinyögni egy igent, így elkezdődik a két fiú kapcsolata, ami nem mentes a félreértésektől és a szokásos párkapcsolati problémáktól, ráadásul egy új lánytanuló és egy régi gyerekkori barát is féltékenységet szül közöttük. 

Satoru az egyik legtündéribb uke, akiről valaha olvastam. Bár az arckifejezése alig változik, belül érzelmek sokasága tombol benne, amiket mi olvasók cuki kis chibi fejekként láthatunk megjelenni a szövegben. Bár ezek Keigo-nak nem segítenek, igyekszik a legjobb tudása szerint megérteni Satoru-t. Persze ő sem tévedhetetlen bármennyire is szerelmes, de Satoru így legalább rájön, hogy mindenképp meg kell tanulnia nyíltabbnak lennie, ha nem akarja elveszíteni Keigot. Ez persze csak a javára válik, hisz így új barátokat is szerez magának.

 

Az egész történet könnyed, humoros, gyorsan olvasható, semmi erőszak vagy durvaság nincs benne. Egyszerű gimnazisták története, iskolai nyílt nappal, klubfoglalkozásokkal, kezdő szerelmesek csetlés-botlásaival.
Erotikus rész természetesen akad a kötetben, nem is kevés, de azok is szépen, kissé ködösen vannak ábrázolva, és mindössze két vagy három oldalon át tartanak. Kezdő yaoi olvasóknak is bátran ajánlom, nem kell hardcore jelenetektől tartani.

Köszönöm, hogy velem tartottatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése