2019/09/30

Vadnyugati románc 2. - Johanna Lindsey: Perzselő ölelés

Kiadó: GABO
Magyar megjelenés: 2019
Oldalszám: 432
Formátum: puhatáblás
Sorozat: Callahan-Warren család 2. 
Beszerezhetőség: Könnyű
Eredeti cím és megjelenés:Wildfire in His Arms, 2015

És itt is van kérem szépen Johanna Lindsey következő kötete, a Perzselő ölelés, amiben az előző könyvből már ismert - és nem mellesleg személyes kedvencem - Degan Grant kapta a főszerepet, egy felettébb tűzről pattant hölgy, Maxine Dawson társaságában.

A borítón a táj megint szépre sikerült, de ismét fogalmam sincs ki van a közepén. És mivel Degan Grantről van szó, muszáj ide is kibiggyesztenem az amerikai kiadás borítóját, mert annyira jó rajta a modell, annyira jól visszaadja Degan Grant személyét, hogy nekem sikerült végig őt magam elé képzelnem olvasás közeben. :D

Miután Degan Grant végzett a feladatával és a Callahan és Warren család egyesült a házasság szent kötelékében, a férfi úgy dönt tovább folytatja magányos utazását a Vadnyugaton. Ám útközben találkozik egy régi marshall ismerősével, aki szívességet kér tőle. Degannak el kell kapnia három bűnözőt a marshall listájáról, és az egyik személy ezen a listán Max Dawson. A fiatal fiúnak hitt Dawsonról szólva azonban igen hamar kiderül, hogy a bő férfiruhák alatt egy nagyon is szép leányzó bújik meg, aki inkább ártatlan, mint gyilkos bankrabló. Degan vállalva, hogy segít neki tisztázni a helyzetét, a lányt magával véve kapdos össze más bűnözőket, miközben a mesterlövész egy régi ellensége és a Maxinet keresők járnak a nyomukban, illetve Degan chicagoi múltjából egy régi szerelem is felbukkan, aki ezúttal nem akarja elengedni a férfit...

Degan és Maxine kettőse sokkal közelebb állt hozzám, mint a Tiffany és Hunter páros.
Maxine igazi belevaló lány, aki megáll a saját lábán, és nem fél bemocskolni a kezét, ráadásul imádtam, hogy mindig volt mondanivalója és jól be tudott szólni bárkinek. Degan meg a hűvös, visszafogott magatartásával jókat nevetett magában a lányon, de remekül le is tudta csillapítani, ha arra volt szükség. Sokszor mosolyogtam vagy nevettem a párbeszédeiken, és a szituációkon, amikbe kerültek a furcsa kettősségük miatt. Azt pedig különösen imádtam, ahogy Degan fokozatosan felfedezte magának Maxine nőies oldalát, és végül annyira beleszeretett, hogy el sem akarta engedni a végén.

Ami különösen tetszett a kötetben, hogy az első pár fejezet Degan szemszögéből íródott. Lehet csak régen olvastam kosztümös romantikus regényt, de szerintem az ilyesmi nagyon ritka szokott lenni ebben a műfajban. Johanna Lindsey sem hazudtolja meg ezt teljesen, mert amint Maxine belép a képbe, rögtön át is tér a női szemszögre. Pedig jó lett volna tovább időzni Degan fejében. Pluszt adott az egész történetnek, hogy rajta keresztül látjuk az eseményeket, meg tudtuk milyen benyomások érték amitől az lett aki, és megértjük milyen nehéz is a helyzete egy magányos pisztolyforgatónak, akitől mindenki csak fél. A mesterlövész számomra inkább volt főszereplő, mint Max. Főleg, hogy az ő múltja most sokkal lényegesebb volt. Hisz a titokzatos Degan Grantről eddig senki nem tudott semmit, és most hirtelen megjelenik egy kifinomult hölgy, aki nem retteg megközelíteni a félelmetesnek hitt férfit és mindent megtesz azért, hogy visszacsábítsa Amerika civilizált keleti oldalára. Mondván, hogy gondok vannak a férfi öcsével és apjával. Persze a végén kiderül, hogy mi történt velük, és a nagy családi találkozás is elég megmosolyogtatóra sikeredett.


Azt mindenesetre kénytelen leszek most már elhinni, hogy az írónő csak utána nézhetett valamennyire a helyszíneknek, vagy legalábbis az adott korszak közlekedési útvonalainak, mert az utazós jelenetek nagyon jól meg voltak írva. Tágítottuk a teret, mert elhagytuk az előző kötetben szereplő Nashart városát, Maxine és Degan utazik a könyvben lóháton, postakocsin és vonaton is, keresztül-kasul a Vadnyugaton. És mindennek elég pontos volt a leírása, élveztem ezeket a részeket.


Az biztos, hogy Degan Grant továbbra is a kedvencem és Max karaktere remek választás volt mellé. Remélem lesznek még hozzájuk hasonló párok a sorozatban.
A következő kötet Morgan Callahané lesz, aki már ebben a könyvben is feltűnik. Elég érdekesnek mutatta magát, és nagyon úgy néz ki, hogy a harmadik kötet történései párhuzamosan futnak a második kötet eseményeivel, főleg hogy már most olvasom a harmadik részt és remek kis összefonódások vannak benne. :D
És vajon ki lesz a következő cowboy utánuk? Nekem van egy olyan érzésem, hogy Cole Callahan, mert mintha lett volna arra utalás, hogy most már ő is szívesen ismerkedne.
Remélem, igazam lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése