2019/09/14

Vadnyugati románc - Johanna Lindsey: Szívedben ​a válasz

Kiadó: GABO
Magyar megjelenés: 2019
Oldalszám: 416
Formátum: puhatáblás
Sorozat: Callahan-Warren család 1. 
Beszerezhetőség: Könnyű
Eredeti cím és megjelenés: One Heart to Win, 2013

Megesik, hogy az ember olvasás terén valami könnyen fogyaszthatóra vágyik, és nálam a kosztümös-romantikus könyvek abszolút ebbe a kategóriába tartoznak. Az ilyenekben pont az a jó számomra, hogy biztosan tudom mi lesz a vége, nem kell sokat gondolkodni rajta, sem agyon izgulnom magam, hisz a főhősnő és a főhős biztosan egymásba szeretnek és biztosan együtt is maradnak a végén. Maximum a happy endig tartó út rejthet meglepetéseket, és talán ez az, aminek köszönhetően el lehet dönteni, hogy az ilyen típusú könyvek közül melyik a jó és melyik rossz. Szerencsére Johanna Lindsey műve az előbbi kategóriába tartozik.

Épp a már említett könnyen fogyasztható részlegen kerestem magamnak valami kis apróságot, mikor szembe jött velem a Szívedben a válasz című könyv. Johanna Lindsey neve ismerős volt számomra, bár még nem olvastam tőle, de mindig terveztem, hogy adok neki egy esélyt. Most pedig elérkezettnek láttam az időt ennek az esélynek a megadására. A fülszöveg romantikát és kalandot ígért, mindezt a Vadnyugaton, amire mindig vevő vagyok, ráadásul a borító is tetszett - bár, hogy ki van rajta, arról fogalmam sincs, mert egyik szereplőre sem hasonlít a képen szereplő fickó az is biztos, ráadásul a felszerelése elégé modern.

A történet szerint egy vadnyugati kisvárosban két család - a Callahan- és a Warren-família - földterületi viták miatt hadban állnak egymással. Mire megoldásként azt találják ki, hogy házasság révén lépjen a két család a békülés útjára. Csak egy a gond: a két fiatal még sosem látta egymást. Ugyanis a menyasszonyjelölt Tiffany Warren New Yorkban él az édesanyjával, aki - a történet végéig nem derül ki miért - de elhagyva a férjét és a fiait, a lányával visszaköltözött a modern keletre. Így Tiffany igazi úri kisasszonyként, teljes kényelemben nőtt fel, és egyáltalán nem repes a hírtől, hogy tizennyolc évesen férjhez kell mennie egy vad cowboyhoz, és ezentúl egy farmon kell élnie. Ráadásként pedig az apjára sem kíváncsi, akit hibáztat a családja szétszakadásáért. Épp ezért a lány kapva-kap az alkalmon, mikor a Callahan fiúk összetévesztik Warrenék új házvezetőnőjével és felfogadják őt. Tiffany így beépül az ellenség közé, hogy új megoldást találjon a békülésre anélkül, hogy felkeljen áldoznia magát az oltárnál, és az apját is elkerülheti. Csak azzal nem számol, hogy a vőlegényjelölt Hunter Callahan nagyon is érdeklődni kezd az új házvezetőnő iránt, és hogy magát Tiffanyt sem hagyja hidegen a férfi, ráadásul a vadnyugati élet nem is olyan szörnyű, mint képzelte...

Először azt hittem, nem fogom kedvelni Tiffanyt - jaj, a nevétől még mindig kiráz a hideg -, de Callahanéknél annyira szépen levetkőzte az úri modorát, hogy végül sikerült el fogadnom őt. Vicces volt, ahogy próbálta megértetni velük mi egy házvezetőnő igazi munkája, és hogy mennyire nem vették komolyan, mikor megvallotta, hogy nem tud főzni. Nagyon díjaztam, mikor kiállt magáért, és munkára fogta a férfiakat, és végül egész szépen helyt állt abban a vadvilágban. Csak az nem tetszett benne, hogy mennyire makacsul próbálta tagadni az érzéseit Hunter iránt a végén, amikor pedig arra már semmi szükség sem volt. Igazából az írónő ezzel csak nyert néhány plusz oldalt, de a történet szempontjából nem lett volna lényeges.

Hunter Callahan a tipikus vidám, jóképű fickó, aki minél nagyobb nőcsábásznak próbál látszani, hogy elkerülje a kényszer házasságot, félve attól, hogy a jövőbeni ara egy elkényeztetett kisasszony lesz. Tiffanyhoz viszont már az első perctől fogva vonzódik, és nem is fél kimutatni az érzéseit.Talán ő a történet legtipikusabb férfi-karaktere, ami csak egy romantikus könyvben előfordulhat, a döntései és a cselekedetei épp ezért semmilyen meglepetést nem tartogattak számomra. El voltunk egymással, de annyira nem érintett meg a személye, talán mert a valóságban sem tudok sokat kezdeni a hozzá hasonlóan sármos nagy dumás alakokkal. Tiffany viszont abszolút jól kezelte, helyre tette ha arra volt szükség, és nagyon jók voltak a flörtölős jeleneteik. Persze borítékolható volt, hogyan ér véget a kapcsolatuk, és az első szeretkezős jelentnél is azonnal meg volt a fantasztikum, de mint fentebb írtam, az ilyen történeteknél pontosan ez várható és ezt is akartam kapni.

Ami az izgalmat nyújtotta a kötetben, az a családok közötti konfliktus volt. Hogyan reagáltak a szülők és testvérek, maga az egész város Tiffany és Hunter románcára, illetve hogy mi is volt az oka a két család generációkon átívelő vitájának. Erre jött még ráadásként, hogy vajon miért is élnek külön Tiffany szülei, illetve a városkában élő bányászok mesterkedései. Gyakorlatilag ezek a szállak voltak azok, amik fenntartották az érdeklődésem olvasás közben, hiába volt ez az egész csak egy jól felépített háttér a borítékolható románc köré.


Képtalálat a következőre: „wildfire in his arms” 
Végezetül, hadd szóljak pár szót a kedvenc szereplőmről, Degan Grantről, mert róla muszáj. Ő egy hírhedt mesterlövész, aki Mr. Callahan megbízásából vigyázz a család fiaira, ne hogy baj érje őket vagy bajt csináljanak, így egy fajta békefenntartóként van jelen a történetben. Imádtam, hogy a marcona ábrázata miatt, mindenki tartotta tőle, és hogy egyből csönd lett a színen, ha feltűnt. Pedig ő volt az egyetlen, aki egyből beállt csinálni a házi munkát Tiffany mellé. Elégé titokzatos személyiség, szóval nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele, ugyanis a sorozat következő része az ő könyve lesz. Az amerikai borítót ide is csempészem, mert annyira jól visszaadja a személyiségét.


Összegezve tehát pontosan azt kaptam, amit vártam és amit akartam, és jól szórakoztam olvasás közben. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyire volt pontos az írónő Vadnyugatról alkotott képe, de velem sikerült elhitetnie, hogy ott vagyunk és azt mondom, ez esetben ez is elég. Biztos, hogy folytatni fogom a többi könyvvel, mert engem most nagyon elkapott ez a sorozat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése