2021/04/12

Memeco Arii: Hitorijime ​My Hero 1. [18+]

 

Kiadó:  Kodansha Comics
Magyar megjelenés: -
Oldalszám
: 200
Formátum: puhatáblás
Sorozat
:  Hitorijime ​My Hero 1.
Beszerezhetőség:
Bookdepositoryn/Prosperson rendelhető

Eredeti cím és megjelenés: 
ひとりじめマイヒーロー, 2012

 

2017-ben debütált a Hitorijime ​My Hero mangából készült anime. Akkoriban még nem költöttem a pénzt olyan dolgokra, hogy manga, ezért ezzel a történettel először laptopvásznon találkoztam. A gimnazista Masahiro Setagawa és a sportos matematika tanár Koosuke Ohsiba története akkor nagyon megfogott. 

Online rá is kerestem a mangára, hogy belekukkantsak, de amennyire a vásznon tetszett a sztori, a manga valahogy annyira nem kapott el. A grafikája sem tetszett különösebben, két fejezet után fel is adtam a dolgot.

A világ azonban változik, ahogy én is, úgy hogy idén végül mégis csak beszereztem, hogy új esélyt adjak a mangaformának. Istagrammon is egyre több figyeltemnél láttam, és molyos ismerős is ajánlotta, innen jött a bátorságom, hogy ismét próbálkozzam.
Bár van, ami továbbra sem tetszik, volt ami kárpótoljon. :)

 

Setagawa teljes reményvesztettségben éli az életét. Nem hisz a hősökben, de titkon vágyik rá, hogy valaki megmentse nyomasztó életéből. Többek között annak az utcai bandának a markából, akik teljesen kihasználják, elszedik minden pénzét, félelemben tartják.
A kívánsága valóra válik, mikor véletlenül összeakad az akkor még egyetemista Koosuke-sannal, akit az utcákon csak a rettegett The Bear Killer neveznek, ugyanis éjszakánként járva egymaga móresre tanítja a környék összes rosszfiúját. Setagawa igazai hősként tekint a férfira és egyből jelentkezik is, hogy az alárendeltje szeretne lenni.
Koosuke-san elfogadja az ajánlatot, a szárnyai alá veszi Setagawat. Igyekszik egy jobb jövő felé terelni és mellette a fiúnak igazi barátai is lesznek. Évekkel később azonban Setagawanak szembe kel néznie azzal, hogy nem csak tisztelettel tekint a férfira, az érzései annál jóval mélyebbek.

A történetben fontos szerep jut az elhagyatottságnak és  kiszolgáltatottságnak. Setagawa olyan srác a történet elején, akivel senki nem törődik: az édesanyja mindig más férfival mulattja az időt, apja nincs, a lakás is csak azért van rendben, mert Setagawa igyekszik tisztán tartani. Az iskolában nincsenek barátai szegényes külseje miatt, ezért oda sem szívesen jár. Nem meglepő, hogy az utcán lófrálva tölti az idejét, és így olyan alakok befolyása alá kerül, akik csak kihasználják. Setagawa pedig hiába tudja, hogy az rossz, amit vele csinálnak, annyira vágyik valahová tartozni, hogy bármit hajlandó elviselni. Egyre inkább elhiszi, hogy neki csak ez jár. Ebből a helyzetből ragadja ki Koosuke-san egy igazi hősként. Megmenti, még hozzá nem is egyszer, mert a korábbi bandatagok ismét feltűnnek Setagawa körül, hogy zaklassák, miután több év után a nyomára lelnek.

Amivel Koosuke-san sem számol, hogy milyen nehéz dolga lesz megértetni a fiúval, hogy nem az "alárendelt" szerepre született - mint ahogy senki sem! - hanem arra, hogy a saját élete főnöke legyen, aki méltó arra hogy Koosuke-san társa legyen ^^

Azt meg kell jegyeznem, hogy a korkülönbség kissé elképeztet. Az anime nézésénél valahogy nem esett le, itt viszont egyértelműen ki van mondva, hogy 12 év van közöttük, amit én egészen picikét sokallok, de a manga olvasásának a végére nagyjából sikerült megbarátkoznom a szituációval. Ráadásul egy tanár-diák szerelemről van szó, ami akár a visszaélésre is okot adhat, és nem is a kedvenc yaoi párosításom, de a szereplők közös múltja könnyít ezen valamelyest. Plusz Setagawa a korához képest nagyon érett személyiség, Koosuke-san pedig a húszas évei vége felé jár, tehát vállalható és működőképes kapcsolat lehet kettőjük románca.

Ahogy fentebb már utaltam rá, a grafikája nem teljesen az én ízlésemnek való. Sokszor túl sűrűnek érezte a szemem a paneleket, szoknom kellett őket. 


Ami viszont szerethetővé teszi nekem a történetet, és amiért anno szerettem az animét is az a humor, a haverok és maga Setagawa. ^^ A srác igazi házi tündér, imádom, hogy olyan, mintha mindenki anyukája lenne: süt, főz, takarít - a tökéletes "feleségjelölt". :D A lázadó külseje ellenére pedig egy nagyon is érzékeny, jószívű fiú, aki csak szeretni és szeretve akar lenni. A gimis haverjai pedig igazi lökött fazonok, a humorforrások, akik  a háttérből szurkolnak neki és Koosuke-sannak, élükön a tanár öccsével, Kensukeval és annak párjával, Asayaval. (Az ő románcukról is született egy manga: Hitorijime Boyfriend).

Koosuke-sant is kedvelem, bár ahogy a szerelmi vallomás körüli túlbonyolítást végezte, annak nem igazán láttam értelmét. De kétségtelen, hogy amikor bunyóról van szó, egy igazi badass karakter. :)


Köszönöm, hogy velem tartottatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése