2021/07/23

Reibun Ike: Dick ​Fight Island 1. [18+]


Kiadó:  SuBLime
Mag
yar megjelenés: -
Oldalszám
: 202
Formátum
: puhatáblás
Sorozat
: Dick Fight Island 1.
Beszerezhetőség:
Bookdepository-n rendelhető

Eredeti cím és megjelenés:
8人の戦士, 2017.

 

Reibun Ike neve nekem mindig is a kissé furcsa, néhol talán bizarr, de vad erotikával fűszerezett yaoi mangákkal volt egyenlő. Határozottan állíthatom, hogy az új sorozatában is méltó önmagához. :D

 

Gondolkodtam egy ideig, hogy írjak-e róla blogbejegyzést, és végül arra jutotta, hogy volt annyira humoros a történet, hogy megérje pötyögnöm róla. 

Nyolc kis szigetből álló szigetcsoport fekszik a Csendes-óceánon, mely eddig rejtve volt a világ elől és csak nem rég fedezték fel.
A szigeteken  - számunkra - furcsa szokások uralkodnak,
kezdve azzal, hogy egy férfi legszebb testrészének a fenekét tartják, ezért a törzsi ruházatok is úgy vannak kialakítva, hogy a legjobban megmutassák az adott testrészt. (Jól kezdődik, ugye?)
A szigeteken nyolc törzs található, melyek sokáig háborúztak egymással, és ennek csak egyetlen megoldás tudott véget vetni. Négy évente mindegyik törzs kiállít egy-egy bajnokot, akik megmérkőznek egymással, a győztes pedig a szigetcsoport királya lesz, aki a törzsfőnökök felett áll. De nem egy véres gladiátor versenyt kell elképzelni, ó nem. A győztes csak az lehet, aki a legkésőbb élvez el! Bizony. xD Minden meccs abból áll, hogy ki képes a leghamarabb kielégíteni az ellenfelét. Így már szerintem érhető a manga címe is.

Nekünk olvasóknak ez egy forró jelenetekben bővelkedő eseménynek tűnik, sőt nyílt pornónak - hisz végül is az - , de a mangaka jól érezteti, hogy a szigetlakók mennyire komolyan veszik ezt az eseményt. Vagy csak már immunisak a látottakra... A nézők hideg fejjel latolgatják az esélyeket, sőt ha esni kezd az eső, inkább haza mennek, minthogy a versenyzőket figyeljék. 

 
A manga is egy ilyen bajnoksággal veszi kezdetét, a nyolc bajnok felkészülten várja a megmérettetést. Egyikük azonban különleges. Hart, aki először tanulhatott külföldön, de nem csak az egyetemi padot koptatta. Szobatársának köszönhetően ugyanis sikerült elsajátítani egy új  - legalábbis a szigeteken eddig ismeretlen - szex trükköt, amivel biztosan érzi, hogy megnyerheti a versenyt. De ha szerelmes az ember, nem könnyű részt venni egy ilyen eseményen, és erre nem csak Hart, hanem a többi versenyző is rájön a több napos esemény alatt.

A mangában folyamatosan jelen van a humor, hisz minden túlzásokban jelenik meg, kezdve a fentebb már említett öltözködési szokásokkal. Főleg a páncélzatok. Komolyan, nevettemben még pár könnyet is elmorzsoltam, annyira röhejesek szerintem. x'D
Viszont elég összetett történet, hisz részletesen megismerjük a nyolc törzset és a nyolc bajnokot, kitérve mindenki múltjára, és hogy ki kivel van - vagy szeretne lenni - és miért. Ettől olyan volt ez rész, mint egy nagy bevezető, és bőven maradt még hely a folytatásra.


Mindegyik karaktert érdekesnek találtam a maga módján, de ebben a kötetben most Pisao és Judah páros vált a kedvencemmé. Ők Hart gyerekkori jó barátai, akik titkon régóta szerelmesek egymásba, és a verseny során végre szint vall egymásnak a két férfi.
Bár a jelenlegi király és partnere is megérik a pénzüket.


Mivel ez egy hardcore yaoi, csak az vesse rá figyelő szemeit, aki abszolút a műfaj szerelmese, és beleférnek neki a vadabb, némiképp paródiába hajló történetek is.

A következő kötet 2022 márciusában érkezik, kíváncsi leszek egy újabb négy év elteltével hogyan látjuk viszont a szereplőket.

Köszönöm, hogy velem tartottál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése