2020/12/07

Ella Frank: Robbie - Vallomások 1. [18+]


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Mag
yar megjelenés: 2020
Oldalszám
: 336
Formátum
: puhatáblás
Sorozat
: Vallomások 1.
Beszerezhetőség:
könnyű
Eredeti cím és megjelenés: Ella Frank: Robbie - Confessions 1., 2018

Túl rövid és nagyon szenvedélyes - leginkább ezekkel a jelzőkkel tudnám illetni ezt a történetet, ami egy meleg édeshármas felállást mutat be az olvasónak. 

Nem egy vaskos kötetről van szó, cselekmény sem túl sok akad, annál több viszont az érzelem, de az aztán nagyon ott van.
Robert Antonio Bianchi - a családnak és barátainak csak Robbie -  igazi vidám különc, de épp egy nehéz időszakot él meg. Mindig a rossz pasiba szeret bele, most sincs ez másként, hisz jelenlegi jelölt épp megnősült és a férjével van nászúton. Hogy Robbie felejtsen, részegen megteszi azt, amit józanul talán sosem merne, felhív egy szintén házas embert, hogy kikezdjen vele. A francia származású séf, Julien Thronton fogadja is a hívást, csak épp nem egyedül, hanem a férjével Joel Priestly-val - Priest - együtt. Ekkor tudatosodik Robbie-ban, hogy itt nem ő az, aki kikezd bárkivel is, hanem vele kezdenek ki, még hozzá ketten egyszerre, Julien és Priest ugyanis együtt szeretné az ágyukban látni a fiatal férfit.

Fú, micsoda közös jeleneteik vannak! Ketten vagy hárman, nem számít, izzott a levegő, ez pedig nagyban hozzá járult ahhoz, hogy gyorsan kiolvassam a könyvet. Imádtam a közös jeleneteiket, azt pedig még inkább, hogy nem minden szólt a szexről. Beszélni persze elég sokat beszélnek róla :D

A szerző szépen felépítette a "nagy szeretkezésig" vezető utat. Az elején kapunk egy kis ízelítőt, majd jön a feszült várakozás, a becserkészés, ami után valóban igazi csúcspont az első közös hármas együttlét. Robbie nem vágja rögtön hanyatt magát - bár tény, hogy szeretné -, de szorult bele annyi büszkeség és óvatosság, hogy kéresse magát. Arról nem is beszélve, hogy az elején tart az erős akaratú Priest-től, de csak amíg rá nem jön mennyire megéri behódolni neki.
Juliennel már a kezdetektől meg van az összhang, ezt nem is érdemes túl magyarázni. Bár azt megjegyezném, hogy én sajnáltam, hogy vele nem született annyi közös jelenet. Ilyenkor jutott eszembe, hogy a szerző bármennyire törekedett egy kiegyensúlyozott szerelmi háromszöget bemutatni, mégis mintha Julien néha beszorult volna abba a bizonyos "fölös kerék" kategóriába.
Én alapból úgy állok az édeshármashoz, hogy hosszútávon technikailag nem tartom működőképesnek, legfőképp a féltékenység miatt - Robbie története előtt eddig csak egy volt, aminek sikerült ellenkező érzéseket kiváltania belőlem, még hozzá a Marston professzor és a két Wonder Woman című filmnek, ami nem mellesleg a DC Wonder Woman megszületésének története - de Ella Frank tényleg nagyon igyekezett, hogy elhiggyem, ez a valóéletben is működhet. És sikerrel járt, számomra is meglepő módon. Még ha szegény Julient elhanyagoltnak is éreztem néha, de amikor jelen volt, nagyon oda tette magát, főleg mikor elkezdett franciául beszélni. Nos igen, khm, khm...

 

Másik meglepő fordulat volt, hogy Priest-ért is tudtam rajongani. Sikerült olyan alfahímet alkotni a személyében, aki pont nem lépte át azt a képzeletbeli viselkedés-határt, ami után már bunkónak tartanám a stílusát. Ő csak simán mindig őszinte volt és határozott, ez pedig üdítően lehengerlő volt. Ahogy az is, hogy csak ugyan ennyit várt el cserébe. Meg amikor beindult a védelmező ösztöne és gondoskodott a számára fontos két férfiról. Igazi kőszikla az az ember.

A cím-és főszereplő Robbie-val már kicsit nehezebb dolgom volt. Kedveltem, de hát na, nem véletlen kapta a "Hercegnő" becenevet a könyvben. Néha túlzásba vitte az affektálást, ami nekem nem kenyerem, szóval azon kívül, hogy néha szívesen lettem volna a helyében, nem nyűgözött le. Már mint olyan értelem, mint Priest és Julien. xD De szurkoltam neki, hogy jól alakuljanak a dolgai. Főleg, amikor az írónő gonosz módon pont akkor csapott le szegényre egy drámai helyzettel, amikkor a legboldogabbnak kellett volna lennie. Egyrészről tényleg csúnya húzás volt, másrészről pedig okos, mert így ismét arra kényszerült a fiú, hogy átgondolja, valóban akar-e kapcsolatot ezzel a két férfival.

Az egyetlen nagy hibája a könyvnek, hogy van előzménye. A három férfinak van közös múltja, ugyanis a beszélgetéseikben visszatérő elem volt, hogy folyton felemlegettek egy korábbi karácsonyi partit, ahol megtörtént az első grandiózus találkozás, amikor Priest és Julien eldöntötték, Robbie-t maguknak akarják. Emiatt mindig úgy éreztem valamiből kimaradtam, és próbáltam rájönni, hol siklott el a dolog.

A szerző egy másik sorozatában, melynek címe Temptation - és amúgy Robbie korábbi nagy szerelméről, Logan Mitchell-ről és annak mostani férjéről, Tate Morrisonról szól - a jelenlegi hármas már felbukkan mellékszereplőként, és valamelyik kötetben kerül sor a találkozásra.
Szomorú vagyok, hogy ez nekem kimaradt. Remélem magyarul egyszer eljut hozzánk ez a sorozat is, de persze ha nem, szívesen sort kerítek rá angolul is.

Ennek a sorozatnak azonban mindenképp folytatódnia kell! Tudni akarom a részleteket Julian tragikus múltjáról, Priest maffiózós dolgairól már nem is beszélve.

Köszönöm, hogy velem tartottál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése