2020/05/18

Yaoi filmek 2020 2/2 - Live Action Moviek [18+]

Sziasztok!

A kapcsolódó bejegyzés első felében yaoi mangából készült, 2020-ban megjelenő animéket szedtem nektek össze, most pedig a live action moviekról hoztam nektek egy listát.

Akik figyelik a műfajt, azoknak sok újdonság nem lesz benne, de hát ha akad olyan, amiről még nem hallottatok, vagy eddig elkerülte a figyelmeteket. :)
Kyuso wa Chizu no Yume wo Miru (The Cornered Mouse Dreams of Cheese)

Setona Mizushiro két kötetes mangáját fogja feldolgozni a film. Az első kötet címe The Cornered Mouse Dreams of Cheese, a másodiké pedig The Carp on the Chopping Block Jumps Twice.
A történet nem az a habos-babos yaoi sztori. Ootomo Kyoichi, egy gyenge akaratú üzletember egy rossz házasságban, amiben csalja a feleségét. A felesége magánnyomozót fogad fel, hogy feltárja a viszonyt - a magánnyomozó pedig nem más, mint Imagase, akit Kyoichi még a főiskoláról ismer. Imagase elmagyarázza, hogy meleg és mindig is érdekelte Kyoichi, ezért felajánlja a férfinak, hogy elrejti a hűtlenséget, ha cserébe lefekszik vele. Kyoichi vonakodva beleegyezik, mert azt gondolja, így megmentheti a házasságát, de az Imagaseval kapcsolatos dolgok hamarosan kicsúsznak az írányítása alól.
A film június 5-re volt kiírva, de a koronavírus miatt eltolták a premiert. Egyelőre nem tettek közé információt az újabb megjelenési dátumról.

Egyszer belefutottam a mangába, de valahogy túl sötétnek tartottam akkor a képi világot és a történetet is, aminek egyáltalán nem garantált, hogy jó a vége. Ettől függetlenül el fogom olvasni, és majd utána fogok dönteni arról, hogy mennyire érdekel ez a film. Az előzetes alapaján szerintem szem nem marad majd szárazon.

Trailer:

Life Senjou No Bokora (Life Hapiness Depends On Ourselves)

Miya Tokokura mangaka csodálatos egy kötetes történetéből hoznak nekünk a japánok egy live action produkciót, ami nem is film lesz, ha jól értelmezem, hanem sorozat! 
A két különböző középiskolába járó Ito és Nishi egy véletlen játék során futnak össze az utcán, és utána mindig találkoznak. Érzéseik hamarosan kölcsönös szerelemmé növik ki magukat. Közös életüket követhetjük nyomon a gimnáziumi évektől, a főiskolán át a felnőtt világig és még azon is túl... És ahogy az lenni szokott, egy ilyen hosszú kapcsolat minden örömével és bánatával együtt.
A sorozat elkezdését júniusra ígérték. Koronavírus okozta változásról nem olvastam vele kapcsolatban, de itt is valószínűnek tartom. 


Ez tényleg egy csodálatos, csodálatos történet. Nagyon régen olvastam, és sírtam a végén. Szó szerint zokogtam. Annyira benne van a valóság ridegsége, és mégis olyan álomszerűen szép. Olvassátok el. Én is újra azt fogom tenni. Megint sírni fogok rajta.
Aztán a sorozatot is végig nézem, és remélem az is hasonló érzéseket fog kiváltani belőlem.

Trailer: 
Sajnos még nincs fent hivatalos előzetes! :(

Addig néhány kép:
 


http://www.vap.co.jp/life/

https://www.newsbreak.com/news/0OQt4xwe/bl-manga-life-senjou-no-bokura-gets-live-action-adaptation


Rabu Suteiji (Love Stage)


Sokak számára valószínűleg be sem kell mutatnom, hisz a Love Stage az egyik legnépszerűbb yaoi manga a megjelenése  óta. A történetet ketten alkották meg, az írásért Eiki Eiki, a rajzolásért pedig Taishi Zaou felelt
A főszereplő Izumi Sena, egy átlagos egyetemista otaku, nem éppen átlagos családdal. Körülötte mindenki híresség, az apja énekes, az anyja színész, a bátyja Shogo pedig egy rock banda vezetője. A sorsát azonban Izumi sem kerülheti el, bár arról álmodik, hogy híres mangaka lesz, a showbiznisz világa nem hajlandó lemondani róla. Kisgyerekként ugyanis szerepelt egy reklámban, ahol lánynak öltöztették fel. A cég most ismét le akarja forgatni a reklámot a régi színészekkel. Ryoma, a másik színész, a mai napig lánynak hiszi Izumit, azonban amikor kiderül, hogy az imádott lány valójában egy fiú, az érzései mégsem változnak meg.
Kettőjük románca 7 kötetet ért meg, plusz készült egy spin-off sztori is, amiben Shogo szerelmi életébe nyerhetünk betekintést. Az alap történetből készült anime is 2014-ben. Sajnos csak 10 részből és 1 OVA-ból állt az éved, és bár hiába kapott egy kicsit függővéget, azóta sincs róla szó, hogy jönne második évad. De talán most! Hisz idén érkezik a live action movie!
Sajnos sokadjára, de megint ismételnem kell magam, hogy a koronavírus miatt ennek a premierjét is eltolták...

Kíváncsian várom, hogy milyen filmet sikerült összehozniuk a japánoknak. Az Izumit játszó színésznek az előzetesben sajnos nem sikerült meggyőznie, de talán bennem van hiba. Mert hiába jó manga a Love Stage, az én személyes kedvenceim között bizony nem szerepel. Főleg Izumi karaktere miatt... Úgy hogy igen, valószínűleg velem van a gond. De hát, mint ahogy az anime esetében is, ott lesz nekem Ryoma, Shogo és Rei, hogy kárpótoljanak, úgy hogy csak miattuk biztosan meg fogom nézni. 

Trailer:

 
  


Sankaku Mado no Sotogawa wa Yoru (The Night Beyond the Tricornered Window)

Tomoko Yamashita munkája a misztikus krimi vonalat képvisel a listában a többiekhez képest.
A félénk könyvesbolti dolgozó Kosuke Mikado látja a szellemeket és a lelkeket. Ez egy olyan képesség, amit egyáltalán nem akar birtokolni, mert amit lát, általában rettegéssel tölti el. Rihito Hiyakawa, az ördögűző, akinek a természetfeletti erői rendkívül erősek, miközben az emberek mind lenézik, úgy tűnik, semmitől sem fél, legyen szó halandóról, vagy akármi másról. Amikor ez a furcsa pár összejön azért, hogy megoldják a felbukkanó a bizarr eseteket, kiderül, hogy munkamódszereik talán nem a legbiztonságosabbak.
Kalandjaik eddig 8 kötetben jelentek meg.
A film megjelenését október 30-ra ígérik a készítők.
A sztori részemről izgalmasnak ígérkezik, bár túl sok romantikára vagy akár erősebb erotikus jelenetre nem érdemes számítani. Ahogy mások véleményét olvastam róla, az derül ki, hogy ez inkább egy shounen ai történet lesz, ahol az érzelmek lágyabban vagy akár kétértelműen jelennek meg. A nyomozós vonal viszont nagyon érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik.


Trailer:

 



Ezek lettek volna, amiket találtam. 
Ha esetleg kihagytam valamit, nyugodtan jelezzétek kommentben.

Nektek melyik keltette fel az érdeklődéseteket? :) 

Köszönöm, hogy velem tartottatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése