2020/05/10

Yaoi filmek 2020 1/2 - Animék [18+]

Sziasztok!

Összeszedtem, hogy idén, vagyis 2020-ban milyen yaoi mangákból várható anime vagy live action movie.

Akik figyelik a műfajt, azoknak sok újdonság nem lesz benne, de hát ha akad olyan, amiről még nem hallottatok, vagy eddig elkerülte a figyelmeteket. :)
Saezuru Tori wa Habatakanai (Twittering Birds Never Fly)

Yoneda Kou által írt mangának február 15-én debütált az anime film változata.
Egy vérbeli yakuza történettel van dolgunk, a főszerepben a fiatal yakuza főnökkel, a mazochista Yashiroval. Új testőrt kap Doumeki személyében, akire Yashiro azonnal kiveti a hálóját a férfi azonban rendre visszautasítja. Miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz, lassan fény derül Doumeki titkaira. 

A mangát, valamikor régen elkezdtem. Kellemes emlékként él bennem, szóval olyan rossz nem lehetett, de a sztoriból nem sokra emlékszem. Azért hagytam fel vele, mert nagyon lassan jöttek belőle a fordítások, és egy idő után kikerült az érdeklődési körömből. De mielőtt megnézem a filmet, mindenképp szeretném egy újraolvasásnak alávetni a mangát.
Amitől kissé félek a film esetében, hogy tudtommal ez egy eddig még be nem fejezett manga, szóval kíváncsi leszek meddig és mennyit fognak a vászonra vinni.

A filmet amúgy a Fuji TV hozza el nekünk, akik bejelentették, hogy több yaoi mangát is szeretnének anime adaptációval ellátni. Reméljük kitart a lelkesedésük.

Trailer:

https://manga.tokyo/news/twittering-birds-never-fly-reveals-trailer-and-main-cast/

Sekai Ichi Hatsukoi ~Propose-Hen (The World's Greatest First Love: Proposal Arc)

Ritsu Onodera és Masamune Takano - és persze a többiek - visszatérnek egy speciális ova keretében a képernyőre!
Kadokawa's Emerald magazin, ahol a manga jelenleg fut, most ünnepli 5 évfordulóját és úgy döntöttek az egyik legnépszerűbb manga sorozatuknak készítenek egy újabb anime adaptációt. ^^
A japán mozikban már február 21-től vetítették, és júniusban fog megjelenni DVD-én és Blu-rayen a film.

Nagyon örülök ennek a hírnek! Az egyik kedvenc yaoi animém, és nagyon várom már, hogy ismét láthassam a fiúkat. :D

Ritsu Onodera a Marukawa Kiadó, azon belül pedig a shoujo mangákkal foglalkozó Emerald magazin szerkesztője. Főnöke nem más, mint Takano Masamune, az Emerald főszerkesztője, aki Ritsu gyerekkori első szerelme. Ritsu minden nap keményen dolgozik mind a munkában, mind a szerelemben.
Egy napon az Emerald szerkesztőcsoportját meghívják egy esküvői fogadásra, amit a cég egy másik osztályán dolgozó alkalmazottja számára tartanak.
Egy nagyszerű történet, amiben 4 pár romantikus kapcsolatát követhetjük nyomon.

Trailer:

 


Given - THE MOVIE

2019-ben jött ki  a Given című anime 1 évaddal, azon belül 11 résszel.
Az akkori történet a gimnazista Uenoyama Ritsuka és Satou Mafuyu kapcsolatát helyezte a központba, a soron következő filmben azonban nem rajtuk lesz a főhangsúly.
Egy keserű, mégis szenvedélyes szerelmi háromszögnek lehetünk a tanúi, Kaji Akihiko, Nakayama Haruki és Murata Ugetsu között.

Mivel nem láttam még az animét és mangába sem kukkantottam bele, igazából fogalmam sincs ki-ki és mi történik, de mire ékezik a film, mindenképp pótolni szeretném eme hiányosságomat.
Lesz is rá időm, a filmet ugyan májusra ígérték a japán mozikba, de sajnos a koronavírus ebbe is beleszólt. Az új premier dátumát pedig még nem közölték.



Trailer:
 

Ennyi lett volna az anime rész. Persze hacsak a következő félévre nem jelentenek még be valami újdonságot, de hát tudjátok mi most a jelenlegi helyzet. Sajnos a koronavírus, mint oly sok mindenben, itt is jelen van és betesz nekünk :/ 
Ha esetleg kihagytam valamit, nyugodtan jelezzétek kommentben.

A következő felvonásban a live action moviekról fogok hozni egy listát.

Köszönöm, hogy velem tartottatok!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése